Krattat löv

Idag har jag, och ett 20-tal andra, krattat löv på klubben. Det var MASSOR!! Tog oss fyra timmar att få undan allt, och då hade vi knappt nån paus alls. Fast visst blev det skillnad, både på planen och i klubbstugan. Saga var med och försökte organisera krattningen på sitt sätt, gick väl så där... Blev mycket upprörd när Sven var högst upp i masten för att fixa belysningen, tycker bäst om när alla är på marken. Kul att se alla hundar komma så bra överens när de springer omkring lösa. I vanliga fall är det betydligt striktare under träning.
Vi har även jobbat med rutan, fjärrdirigering och framförgåendet i helgen. Blev så himla glad när framförgåendet plötsligt fungerade som om det var det mest naturliga i världen!! Även rutan går hon till nu, även om inte bollen ligger där, kul! Fjärren behöver hon bara få upp tempot lite.


  vem ska få bollen?


 Trevliga hundar på klubben


 vaktar masten så att Sven håller sig på backen


 Ludde är också med och jobbar


 Saga är trött på alla löv


Helg igen

Det är inte klokt va fort veckorna går. Om fyra veckor är det redan första advent!!! Den här veckan har bara rullat på som tidigare. Har haft ett trevligt besök av min systerdotter Linda och hennes pojkvän Matthias. De har en himla go dotter som heter Felicia.Hon är drygt åtta månader. Hon har verkligen glimten i ögat och ser ut som om hon har en räv bakom varje öra. Saga blev lite konfunderad över besöket. En till som höll sej på golvet, men som hade en massa konstiga läten. Felicia har katt hemma och trodde väl att Saga var en större modell, så hon var väldigt nyfiken på henne.
På söndag ska vi ha höststädning på klubben, en massa löv att kratta och en klubbstuga som behöver städas. Det brukar vara väldigt trevligt att vara med och resultatet blir ju alltid bra. Snart är det dessutom tid för avslutning på kurserna. De avslutas alltid med prov, precis som det är på tävling. Ska bli kul att se hur det går. Har hjälpt till i lydnadsklass 1 den här terminen, och man ser verkligen framsteg hos samtliga sen kursstart. Hur det går för Saga i tvåan får jag återkomma med...                                                                        Söta Felicia


                                                                  Leka eller sova?

deprimerande...

Hatar verkligen regn!! I Göteborg går det dessutom inte att regna utan att blåsa heller, så det känns som om det regnar på tvären. Tänker hålla mej inne resten av dan, blir bara små kortisar för Saga under resten av dagen. Hann med en långpromenad i skogen tidigt på morgonen innan ovädret braka loss. Sanne är också alltid noga med att motionera Saga, så det blev en skogspromenad till på eftermiddagen.
I måndags var det agility. I slalomen är hon supersnabb nu. Det är bara balanshindrerna som spökar lite ännu.
I tisdags var vi på lydnad. Platsen funkar felfritt. Hon bryr sej inget om att jag gömmer mej. Skönt tycker jag. Även fjärrdirigeringen går mycket bra. Fria följet är fortfarande svårast. Hon har en tendens att växla i position. Tycker att det är svårt att få till det, men det är väl bara att kämpa på. Apporten går också bra, liksom hoppet. Är väl en del finjustering som behövs, men det finns hopp. Har ändå inte tänkt tävla förrän till våren igen, så till dess ska vi väl förhoppningsvis fått till tvåans moment, och även lägre klass i brukset.

Hittade några fina bilder som Kerstin på klubben tagit på Saga
Bara mat och regn

Åkte till landet i lördags förmiddag med familjen. Annelie var med, med dotter och hund. Tyvärr så var ju inte vädret så himla kul... Regna konstant hela lördagen. Blev inte så mycket uteliv med hundar, tyvärr. Hittade ändå ganska mycket svamp på den korta promenaden. Det var taggsvamp, trattisar och några enstaka vanliga kantareller, gott!! Lördagen ägnades i stället åt att äta gott, tror jag åt på nåt hela dan, sorgligt. På kvällen tände vi en brasa i gillestugan och åt en massa olika goda italienska delikatesser, mums. Ägna oss också åt kortspel och andra spel. Det är synd att man gör det så sällan för det är faktiskt himla kul.
Söndagen bjöd väl på lite bättre väder, regna inte riktigt lika mycket, däremot så blåste det betydligt mer. Tog en långpromenad på förmiddagen. Skönt att få byta lite promenadvägar mot de vanliga i stan. Får väl erkänna att söndagen också ägnades åt en massa ätande. Det fanns ju så mycket gott kvar som är synd att slänga, eller hur?
Det har inte blivit nån träning med Saga alls den här helgen, fast i morgon har hon som tur är agility med Sanne. Den här årstiden gör ju inte precis att man jublar över att gå ut och träna. Nån formsvacka får man väl ändå ha??

Pluggande

Har äntligen fått tummen ur och suttit i fyra timmar och skrivit en sammanställning av en undersökning gällande pojkar och flickors attityd till matematik, i jämförelse med en vetenskaplig artikel. Låter väl väldigt kul???
Började dan med en långpromenad med Saga och Ludde. Ska strax gå ut igen och låta henne rusa av sig i skogen, kanske lite träning också. Jag behöver syre efter att ha suttit still och använt hjärnan oavbrutet i så många timmar. Ser att faktiskt solen lyser också, väldigt skönt med tanke på den stormen som svepte in igår kväll. Tror vi hade alla väder här igår. Först en skön förmiddag, som följdes av snö. Efter det blev det regn och kvällen avslutades med storm. Imorgon ska vi åka till landet igen. Annelie och hennes dotter Mathilda ska med, och givetvis Ludde. Ska bli skönt att vara där, och att kunna tända en brasa på kvällen och sitta och mysa i höst mörkret.


Lägger ut några bilder från sommaren, är väl bara att konstatera att vintern är i antågande, suck...


Domare och kurs

Kom på att jag lovat att lägga in namn och tel.nr på duktiga och trevliga domare i viltspår. Jag har varit hos bl a Björn Johansson som bor strax utanför Sollebrunn. Tel.nr är 0322-83240. Kan även varmt rekommendera Inger och Roger Skoglund, tel.nr 0521-257045, som bor i Väneryr. Om man vill lära sej mer så kan man ju gå nån kurs. Jag har gått en nybörjare och en fortsättningskurs hos Västsvenska taxklubben. Där är de verkligen proffs på viltspår och kursledarna har varit med och tävlat i bl a SM. Alla raser är välkomna att gå kurs där. Tror att deras kurser brukar ligga på våren. Har man ytterligare funderingar kring hur proven går till är det bara att gå in på skk.se och klicka sej fram under Regelverk.


Några kort på Saga, Vilda och Siri som väntar på sin tur att få spåra


En härlig helg!

Åkte till landet i fredags. Så fort vi svänger av landsvägen börjar Saga att tjuta, hon älskar att vara på landet och vill ur bilen så fort det bara går. På kvällen var Anki och Jens hos oss och åt lite räkor och prata bort några timmar. På Lördagen var vi ute i stort sett hela dan. Vi tränade en del på förmiddagen med framförgåendet, krypet och rutan. Under eftermiddagen gick jag och Anki upp i skogen och körde lite upplet. Man blir så trött när man är ute hela tiden, fast på ett positivt sätt. På kvällen var vi bjudna upp till Anki och Jens och fick en fantastisk god köttgryta som Jens hade gjort.
Söndagen ägnades tillsammans med flera trevliga hundar, och givetvis trevliga människor också. Anki hade kennelträff, så vi träffades hos henne under förmiddagen och gick vidare till skogen för att hålla på med viltspår. Det är nåt som jag tycker är väldigt kul att hålla på med, men den senaste tiden har det inte blivit av eftersom vi tränat mycket spår inför brukset. Första spåret gjorde vi bara en raksträcka för att se hundarnas intresse och motivation. Andra spåret la vi till en vinkel också. Det gick väldigt bra för nästan alla. Andra gången blev Lotus och Penny väldigt fundersamma. Båda började väldigt bra, men kom av sej. De uppförde sej som om de var rädda för något. Det kan ju ha varit vildsvin eller nåt annat som fick dem att reagera så, vem vet? Efter skogen gick vi hem till Anki och grilla korv. Sen hade klockan hunnit bli så mycket så det bara var att packa bilen och åka till stan igen. Hade ju inte varit fel att få vara kvar en vecka nu och bara fått njuta av den vackra hösten.Lägger ut några bilder från en trevlig dag.


Inget speciellt

Har varit på facklig utbildning i två dagar nu. Eftersom jag i vanliga fall knappt hinner sitta på jobbet är det ovant att sitta still och framförallt lyssna på andra, det riktigt kryper i kroppen. Samtidigt är det givetvis skönt att slippa all stress som är på jobbet.
Träningen med Saga har gått bra i veckan. Vi kämpar på med de olika momenten. Fick hem en praktisk lydnadsruta som jag beställt från www.jamihundsport.se Den fanns med i senaste Brukshunden. Den består av fyra tunga koner med ett tillhörande band på 12 meter, som fördelas tre meter mellan varje kona. Det är hål i bandet så man behöver inte mäta ut rätt längd, smidigt tycker jag.
Annars är vardagarna sej lika med jobb och förhoppningsvis lite träning. Tyvärr är det ju redan ganska mörkt på kvällarna så träningen kan ju bli lite lidande. Man får försöka så gott det går, finns ju en del man kan träna på inne också.
 Min lilla fina Saga


Lite av varje

Känner mej bättre i halsen igen, men är så täppt och snorig att lukt och smak är helt borta för tillfället. Har därför tagit det ganska lugnt i helgen. Igår var det höststädning i vår bostadsrättsförening. Eftersom Kenneth var iväg på dykning hela helgen var det bara för mej att gå ut och vara med. Klippte lite häckar och snyggade till lite på gården, sen smet jag in och la mej.
Idag har vi varit i skogen en del. Saga fick göra lite upplet. Inga problem att få iväg henne nu att hämta fler saker. Ett tag låste hon sej efter att hon skickats ut två gånger, precis som att hon gjort allt hon skulle och inte begrep vad jag menade. Idag gömde jag fyra saker åt gången och det gick riktigt bra.
Imorgon är det dags för agility och på tisdag är det lydnad igen. Börjar redan längta efter nästa helg då vi ska vara på landet, älskar att vara där. Det ska också bli en kennelträff för alla arelidsaussie-hundar. Ska bli himla kul!!

Lägger ut lite bilder från söndagens skogspromenadSjuk igen...

Så himla tråkigt att va sjuk!! Vakna med en hals som bara värker,törs knappt hosta eller svälja bara för att det gör så himla ONT!! Idag hade jag annars behövt ägna tiden åt matte. Är ju ledig på fredagarna för att plugga detta och har en hel del som behöver skrivas och sammanställas. Får försöka ta igen detta senare i helgen.
När det gäller träning fortsätter vi med de olika lydnadsmomenten, krypet går riktigt bra nu så det är bara att köra på. Saga tycker att allt är väldigt kul att träna nu och det tycker jag också. Vet inte om halsen tillåter nåt spår i helgen, ska försöka detta ändå, annars kör vi lite upplet. Det blir ju i alla fall mer stillastående för mej.

  "toppbestigning" från vår fjällvandring i somras


Mycket träning

I måndags och tisdags kväll har det varit lydnadsträning, mycket kul. I måndags var det med Mette Klavenes. Vi fokuserade på krypet, framförgåendet och lite fritt följ. Jag tycker det är så himla bra när Mette bara är fokuserad på hur vi gör. Det är så lätt att göra misstag som man inte ens är medveten om att man gör. Man lär sej också otroligt mycket på att lyssna och se vad de andra kursdeltagarna gör. Tyvärr är det bara en gång kvar.
I tisdags var vi på klubben och tränade. Där blev det rutan, apport, hoppet och fria följet. Saga tycker det är hur kul som helst med träning, så det är inte speciellt svårt att motivera henne. Tycker att fria följet är svårast. Blir lätt att hon växlar i position, fast även här går det framåt. Till helgen ska jag försöka ägna mej åt nåt spår och upplet. Det är ännu roligare än lydnaden tycker både jag och Saga.
 Den här fina bilden har jag fått av Anki, som fått den av någon ?


Höststädning

Idag har vi ägnat oss åt höststädning i trädgården. Jag och Saga har väl inte riktigt samma uppfattning om hur det ska gå till... Däremot kan man inte klaga på hennes goda vilja och engagemang! Var och handlade lite på Plantagen på förmiddagen jord, ljung mm. Plastkrukorna låg utspridda över hela gräsmattan när Saga "hjälpt" till med plantering. När jag hade grävt upp och flyttat plantor mellan landen upptäckte jag att Saga ägnat sej åt samma sak i ett annat land. Där skulle inget grävas upp och flyttas, men efter hennes noggrannhet var rötter och knölar fullt synliga så det blev för husse att åka till Plantagen och köpa ännu mera jord. Vi har också promenerat i skogen några gånger idag, är så himla härligt att vara ute när det är höst, älskar alla vackra färger som finns nu. Vi tränar också lite varje dag på de olika lydnadsmomenten, och det går sakta men säkert framåt. Ser fram emot måndagens kurs med Mette Klavenes. Skulle kunna tro att hon är på väg upp för att beskära trädet


RSS 2.0