Kul träning

Igår var det dags för Mettes kurs. Först och främst kan jag väl säga att det är UNDERBART att kunna träna inomhus. Vi var bara fyra stycken igår, men kommer ev att vara sex, så varje individuell tid får användas väl! Jag tränade kryp och rutan med Saga. I krypet ville jag ha råd om hur vi ska fortsätta vår träning. Blir så himla lätt att jag forcerar fram för fort. Mette tyckte vi var på rätt väg och gav tips om fortsatt träning. Rutan blev lite av en aha-upplevelse. Saga har ju inga problem att springa till rutan och stanna så länge det finns en boll där, men när bollen är borta blir hon tveksam. Mette föreslog att vi skulle klicka in momentet. Man riktigt såg hur Saga tänkte -hur ska jag göra för att få godiset?? På några minuter kunde man skicka henne utan boll till rutan!!! Nu har jag verkligen fått verktyg på hur jag ska arbeta vidare. Det är lika givande att titta på när Mette instruerar andra. Jag fick massor av funderingar och tips på hur jag kan fortsätta träna Saga med bl a fotposition. fjärrdirigering mm. Ser fram emot nästa kurstillfälle om två veckor, om inte Saga löper då. Hade med mej kameran igår, men glömde det, så det blev inte ett enda kort därifrån. Däremot hitta jag en kul bild från aussielägret i somras där jag bekantar Saga med rutan för första gången. Har fått bilden av Anki, som fått den av någon?


 Man blir trött av träning!!!


Bara lite bilder

Som sagt var, det händer inte så mycket.... Fortfarande feber, tur att snön kom så att Saga kan roa sej och busa i den. På söndag är det äntligen dags för Mettes kurs. Behöver nåt som får igång mej. Lägger ut lite bilder från morgonens promenad och en bild på hur trött man kan bli efter bus.
Mera snö...

Äntligen mera snö!! Tyvärr så har jag fortfarande feber så jag kan inte vara ute några längre stunder, men Saga måste ju ändå ut ibland och då är det full fart i snön! Gick i skogen på morgonen och hon var som en sprallig valp, tyvärr så låg kameran kvar hemma, men hitta några bilder från februari i år. Känns lite svårt att se en del bilder eftersom min älskade gårdshund Lukas är med. Vi fick tyvärr ta det mycket svåra beslutet att ta bort honom i våras. Lukas var rädd för ALLT och kunde inte hantera sin vardag. Detta ledde till att han blev aggressiv mot andra hundar och människor. Trots detta så är det svårt, eftersom han älskade sin flock och var otroligt kärvänlig mot oss.


Stress...

Den här veckan har bara varit stressig, avskyr när det är så! Bara en massa strul på jobbet och sen helt utan vidare förkyld och feber. Kom ungefär som influensa brukar, ena stunden frisk sen sjuk. Fick gå hem från ett möte och lägga mej. Har proppat i mej alvedon och ALLT som finns mot förkylning, fick nämligen inte bli sjuk för på torsdagen och fredagen var det föreläsningar på Högskolan i Skövde. Går man en distansutbildning kan man inte vara sjuk när det är föreläsningar. Var inte så himla kul att åka dit med feber, efter det var det bara att ta bussen och försöka hinna till avslutning och prisutdelning på höstens kurser. Kan väl inte påstå att resultatet var så himla kul, vissa saker vill man ju bara glömma... Vi kom trea i vår grupp, men ingen hund i 2an presterade något bra. Det var som Gittan sa, instruktör i 2an, att man kunde tro att hundarna pratat sej samman innan och bestämt att nu ska vi jävlas.
I agilityn kom Saga 3a bland largehundarna.
På fredagen var det Skövde igen, visserligen en mycket givande dag, men man orkar inte när man är sjuk. Väl hemma blev det tända ljus, god mat och vin, sen satt jag som fastklistrad i soffan...
Den stackars Saga ska va glad att hon har en sån hjälpsam lillmatte som har tagit henne på långpromenader och försökt att aktivera henne mentalt när matte inte hinner. Däremot har vi faktiskt börjat med den tunga apporten på 2kg. Får ta den först innan vi prövar den på 4kg. Hon var lie tveksam först, men det var inga större problem för henne att ta den ur handen, eller hämta den. När jag skulle lägga undan den i garderoben när vi var klara satt hon utanför och pep, så den var nog ganska kul ändå.
Nu ska jag bara lata mej den här helgen och i morgon är det dags för att se Harry Potter, ser fram emot detta eftersom jag älskar både böckerna och filmerna.

En dödssynd!!!

Har begått en dödssynd!!! Såg inte i mitt tidigare inlägg att det inte var Vilda brevid Saga. Detta har ju givetvis Anki observerat. För att sona mina synder lägger jag nu, förhoppningsvis, ut bilder på rätt hund. Alltså några bilder på en mycket söt liten Vilda. Hoppas nu bara att det blir rätt, annars ligger jag risigt till...

Avslutning

Så var det dags för höstens terminsavslutning. Alla lydnadsklasser från nybörjare till elit samlades idag. Det är ju alltid lite pirrigt, eftersom det är som på riktig tävling. För vår del kan man väl sammanfatta det med en blandning av katastrof och några ljusglimtar. Blev inte många poäng sammanlagt. Platsen som jag var säker på ville hon inte lägga sej ner. Hon har legat varenda plats under hela hösten i ur och skur. Inte rest sej upp en enda gång. Idag titta hon på mej och vägra lägga sej ner??? Visserligen var planen en blandning av gyttja och sjö, men det brukar inte bekomma Saga. Rutan gick inte alls, men där är vi inte klara på långa vägar. Däremot var hon duktig på inkallning med ställande, 8p, fjärren, 8p och hoppet fick hon en 10a. Där kan hon krångla ibland. Jag är ändå nöjd med hennes insats, eftersom vi började med 2ans moment i september. Hade inte förväntat mej nåt lysande resultat. Däremot så hoppas jag att hon är tävlingsklar till våren, men det vet man ju aldrig och jag har inte bråttom.

 
            Fem veckor gammal Saga med Vilda, eller är det Musse?


Aussieväder

Äntligen börjar det bli lite väder som Saga gillar, värme är inget för henne. Hon blev överlycklig för den lilla snö som kommit. Som tur är bor vi ganska högt så snön ligger kvar hos oss och vi brukar ha nån grad kallare också. Annars är det ganska lugnt för tillfället. Vi körde igenom tvåans program i söndags, med blandat resultat, hmm....
I måndags var Sanne på agility med henne. Hon har blivit riktigt snabb, och gillar verkligen att göra detta. Sanne har varit lite tveksam till att fortsätta, men eftersom Saga är så glad i detta fortsätter hon nog nästa termin också. För övrigt är det mest sköna långpromenader som gäller nu. Får slappa lite tills Mettes kurs kör igång sista helgen i november.
 


Systrarna Bus

Var på landet idag. Jag och Anki tog en promenad med hundarna i det härliga vädret. När Saga och Vilda träffas är det som om allt vett bara försvinner. De är fullkomligt galna tillsammans. Det är ett under att de inte skadar sej, för det är fullt ös över stock o sten. Att det är november och ganska kallt är inget som oroar dem heller, för bada går alldeles utmärkt, både i träsk och i sjön. Stackars mamma Siri får gå in emellanåt och agera polis när hon tycker att de spårar ut. Visst lyssnar de på sin mamma en halv sekund, sen är det fullt ös igen. Det är härligt att se aussies leka tillsammans. De har en sån energi och glädje, och efteråt sover de ganska gott...


 Härligt att vara på landet igen!


 Trevligt att prata med släkten


 Nu ska hon få!!


 Ett uppfriskande träskbad


Vått

Ibland undrar man vad man håller på med?? Tränade i dag i ett väder som man nog ska hålla sig inomhus i, fast jag var inte ensam. Måste va ett gemensamt drag hos hundägare att trotsa naturens makter, eller är vi lite tokiga? Det var sista gången innan avslutningen, så bara därför kände jag att jag inte ville missa. Planen var som en stor sjö! Inte illa att hon låg stilla på platsen. Tror aldrig hon varit så skitig någon gång som efter dagens träning, och blöt... Igår var det avslutning på agilityn. Var ordnat som en tävling med en bana som de kunde få olika poäng i, beroende på hur många moment de klarade. Får veta hur det gick om några veckor. Sista helgen i november ska vi börja en ny kurs för Mette Klavenes. Ska bli kul, och skönt att träna inomhus!!


 Ungefär så här vått var det efter dagens träning, även om detta är en bild från förra sommaren


RSS 2.0