Våren är på G

Äntligen går det mot ljusare o varmare tider!!! Skulle helst av allt vilja vara ledig lite mera så att det blev lite mer träning med Saga, men man får göra så gott man kan. Jobb, familj och allt annat ska ju också fungera... I helgen tränade vi med andra trevliga hundentusiaster. Först blev det ett långt spår på 1340 m i blandad terräng. Jag blev så glad o stolt över Saga som hittade alla apporter. Hon fick jobba rejält för det var en del öppna ytor som gjorde det lite svårt, men det löste hon mycket bra! Efter det blev det lydnadsträning..... Där är många moment långt ifrån bra. Dessutom har hon börjat tjuvstarta, inte bra... Nåväl, våren är här och ljuset gör att man kan träna lite mer efter jobbet. Det viktigaste för mej är inte tävlingarna utan att träna o aktivera min hund, och sist men inte minst, ha kul tillsammans!



 Från promenad vid Gunnebo slott

 

 VÅR!!!

 

 Kompisar


En upplevelse!!!

Nu har man alltså fått uppleva Cruft! Det var fantastiskt kul att få se detta "jippo". Jag o Anki va verkligen ambitiösa. Upp kl 6.00 på morgonen, tidig engelsk frukost och sen utställning. Fredagen gick mest åt att titta på alla aussie, 136 st!!! Det var verkligen variation på kvalite, tyckte personligen att vissa inte va bättre än många man ser på utställning hemma, MEN jag är nog fel person att uttala mej om detta eftersom jag inte har tillräcklig kunskap inom detta område. Fanns givetvis många mycket vackra hundar också! Lördagen var det shopping. Fanns hur mycket som helst och hur mycket skit som helst också. Blev ändå en massa "nödvändiga" saker inhandlade. På söndagen var det främst sällskapshundar som ställdes. Va ett himla borstande o fejande vid alla ringar:)) Var något trötta, både i fötter och i huvudet, efter denna helg, men mycket nöjd!!


 Niklas Munkvall kom 1a i öppen klass

 
 Anna-Lena Munkvall (skäms, men kommer aldrig ihåg hundnamn)


BIR-vinnare


Här borstas o fluffas det:))


Till slut blir man ju trött......


Crufts nästa...

Idag åker Anki o jag till Crufts i Birmingham. Ska bli så himla kul att få uppleva detta "jippo" en gång. Blir väl mest att man irrar runt som yra hönor, men vi ska inte missa när det är aussiens tur. Har även tänkt att kolla in lydnad. Sen blir det givetvis shopping. Kan tänka mej att allt bra OCH onödigt finns där...
På träningsfronten har det legat lite lågt, eftersom Saga löper. Hon har en tendens att bli "låg" o koppla ifrån hjärnan. Däremot går det alldeles utmärkt att träna spår o upplet. Kanske lättare när det är en naturlig instinkt att bara koppla på, medans lydnad kräver annan fokusering?



 Får vi nån gång, eller??


Slapp

Som sagt var så blir det inte så mycket bloggande av efter att jag upptäckt Facebook. Det tar ju tid för vissa att hänga med.... Var på landet i helgen och ängnade oss åt spår med Anki o Pia. Blir nästan rädd när jag upptäcker att jag har en TOTAL avsaknad av inre kompass. Skulle lägga spår åt Pias hund på en yta som inte går att gå fel på, men jag lyckades!! Tur att Pia har en sån duktig hund som spårade galant trots mitt misslyckande. Saga har börjat löpa så hon hade svårt att fokusera. Spårade stundtals för att sekunden efter komma av sej alldeles och fundera över vad hon gjorde i skogen. Samma när vi gjorde upplet... Är inte likt henne då allt nosarbete i vanliga fall uppslukar henne helt. Är väl bara att gilla läget o ge sej till tåls...



 Från en härlig promenad på landet

 

 i trevligt sällskap

 

 obligatoriskt fika


RSS 2.0