Kul träning

I tisdags kväll var vi på träning på klubben. Det var så himla kul!! Kanske för att jag bestämt mej för att strunta i LP1, och helhjärtat satsa på tvåan. Tror att min glädje smittade av sej på Saga för hon gav allt i alla moment. Givetvis har vi en bit kvar innan momenten sitter,men det gör inget för så länge det är kul och Saga är så samarbetsvillig får det ta den tid det tar. Förutom tvåans moment tränade vi sittande i grupp, och arbetade en del med metallapporten. Ska börja träna sändande till kon också.
Idag började vi dagen med en härlig skogspromenad. Det var klart och kallt väder och ängen var alldeles vit, underbart med sånt väder. Efter jobbet blev det en skogspromenad till, skönt att gå i skogen efter en dag på jobbet med så hög ljudvolym.

  Sanne o Saga på agilityträning


Måndag igen

Varför måste helgerna gå så himla fort? Vill inte jobba så mycket som jag gör! Hade varit betydligt roligare att få va ledig lite mer och få lägga mer tid på bl a Saga. Måndagarna är värst tycker jag, åker hemifrån redan 5.40, fast slutar redan 14.00. Då är jag, tyvärr helt slut! Tur att Sanne har agility med Saga då, för några större aktiviteter orkar jag inte med. Agilityn går framåt. Hon tycker fortfarande att balansen och tippbrädan är lite läskiga, fast det blir bättre och går framåt för varje gång. Sen är det väldigt bra att Saga gör något med någon annan, för hon är en riktig mammagris!!! Den lilla damens självförtroende växer förhoppningsvis med detta, både att klara läskiga grejer och att vara ifrån mej.
I morgon ska vi träna lydnad på klubben, ska bli kul. Känns som om det var evigheter sen. Först var ju jag sjuk och sen blev Saga sjuk. Känns bra att vara igång igen. Saga med sin goa kompis Ludde


SPÅR

Idag har vi spårat. Det är fantastiskt kul att spåra med Saga för hon är som en dammsugare, lyfter kappt nosen, utan går i spårkärnan helt fokuserad. Däremot så skulle jag vilja ha ner tempot lite, så att det inte blir nåt slarv med att markera apporterna. Hon brukar inte ta apporterna i munnen, utan stannar upp, tittar på mej och tycker att vi ska fortsätta spåret med en gång. Är hon för taggad kan det vara svårt att hinna med och se när hon tycker att hon berättat vad hon hittat. Jag gjorde ett ganska klurigt spår, tycker jag i alla fall, med mycket vinklar och "kringelkrok" vägar. Jag hade bestämt innan att inte snitsla banan, för då går bara jag och letar efter snitslar istället för att vara fokuserad på vad Saga gör, och lägger mej i trots att jag vet att hon kan. Spåret var på ca 1000m och jag hade med mej 8 apporter, inklusive slutapporten. Apporterna var av varierande storlek, en mycket liten apport, en något större, men betydligt mindre än ordinarie storlek, och traditionell storlek. Har beställt de "udda" storlekarna från www.650p.se bara för att göra det lite svårare för henne. Spåret var i blandad terräng som skog, äng och en korsande väg. 
Hon var hur taggad som helst, men redan efter de två första apporterna sänkte hon tempot något. Hon gick hur bra som helst, missade inte en enda apport!!! Jag blir så imponerad av henne, hur fokuserad som helst och avviker knappt något från spårkärnan. Jag hade även gjort två återgångar, bara för att se om det "lurade" henne, men så lätta trick går hon inte på! I fortsättningen tänker jag aldrig mer snitsla, lärde mej väldigt mycket av att bara titta på Saga, istället för att leta snitslar. I spårskogen en apport hittad en vanlig och en miniapport


Frisk igen!!

Äntligen mår det lilla odjuret bra igen! Jag tycker det är skitjobbigt när hon är sjuk. Saga är väl knappast känd för att bara ligga still, men det är precis vad hon gjort i två dagar, så det är härligt att hon är sitt vanliga busiga och energiska jag igen. Ska ägna tid i helgen åt både lydnad och spår. Känner mej enormt taggad att köra nya moment. Krypet och framförgåendet behöver också tränas kontinuerligt. I spåret behöver hon tränas i att inte ha för högt tempo, risken blir att hon slarvar och struntar i apporterna bara för att det är så himla kul att spåra. Får försöka göra det lite klurigt för henne så att tempot sänks något.Undrar vad hon tänker?
(Har fått bilden av Anki som fått den av någon ?)


Stackars Saga

Idag har Saga bara legat inne. Hon är helt kass i magen. Det fullkomligt sprutar från båda öppningarna, undrar vad hon fått i sej egentligen? Kan inte minnas att hon varit sjuk innan, inte ens varit kass i magen, hon kan äta ALLT utan att bli dålig. Hoppas verkligen att detta går över fort, för det är inte kul när hon är sjuk.
Igår skulle vi egentligen varit på kurs med Mette Klavenes. Det är en jättebra kurs där Mette hjälper en med det som man önskar få hjälp med, finns ju en del. Tyvärr hade min chef lagt in ett möte där, så det blev ingen kurs för vår del. Saga var däremot på agility med Sanne. Det går riktigt bra, så Sanne kommer nog att satsa lite på detta med Saga.
Ikväll skulle vi varit på klubben och tränat lydnad. Hade sett fram emot även detta, eftersom jag helhjärtat vill satsa på 2:ans moment nu, men det går ju inte med en sjuk hund. Hon får ta det lugnt ett par dagar och bli riktigt frisk först, sen kör vi igång med träning igen. Ser fram emot att spåra till helgen, eftersom hon verkligen älskar detta. Arelidsaussie-hundar på rikslägret 2010
Fr v Vilda, Cinna,Lotus. Älva, Penny och Saga


Hemma igen

Så var helgen i Lund över. En mycket rolig och blåsig helg! Åkte ner i lördags förmiddag och gjorde det första stoppet hos Engelsons i Falkenberg. Både jag och Anki hittade en hel del kläder, tur att det snart är ny lön...
Tänkte sedan ta en härlig promenad med hundarna vid Skrea strand, men det blåste full storm så det fanns ingen strand kvar, utan vågorna piskade mot sanddynorna samtidigt som regnet vräkte ner. Framme i Lund tog vi reda på var brukshundklubben låg, eftersom tävlingarna startade redan kl 8.00 på söndag morgon. Efter det begav vi oss till Karin och Jonas som vi skulle övernatta hos. Det blev en MYCKET trevlig kväll med god middag och en fantastiskt god äppelkaka. Det var också kul att få träffa Sagas moster Tekla och söta kusin Häxa. Söndagen bjöd på blandad kompott, inget 1:a pris i lkl 1. Känns så himla tråkigt att traggla i 1:an. Karin sa att hela min attityd när jag gick ut på planen lyste av det. Har därför bestämt att jag lägger ner 1:an, har ju ett 1:a pris där, så nu vill jag göra nya moment, lydnad ska va kul och jag vill mycket hellre jobba vidare med nya moment. Saga kan momenten i 1:an, det är jag som sänker henne där. Ett stort grattis till Anki och Vilda som klarade sitt 1:a pris i 1:an, vilket innebär att de tog sitt LP 1, GRATTIS!!!!
Efter det var det dags för utställning. Kändes väl så där innan, eftersom Saga har fällt så mycket att hon knappt har nån päls kvar. Det var sju tikar anmälda till öppen klass, och Saga kom 2:a och Vilda 3:a bland dessa, kändes väldigt kul!!
Efter en lång dag där var det dags för bilresan hem och sen iväg och rösta innan vallokalen hann stänga. Både jag och Saga är väldigt trötta efter en mycket trevlig helg, så nu ska vi sova!

PS Återkommer med lite bilder från helgen.

Lund nästa

Då var det dags att packa väskor och åka till Lund. Ska bli kul att komma hemifrån lite och bara få umgås med "hundmänniskor". Vi åker redan på lördag morgon, skönt att slippa stress. Lite shopping hade vi tänkt oss på vägen, i Falkenberg hos Engelsons. Jag tycker det är så himla kul att handla praktiska kläder, kommer jag hem med en jacka till lär min bättre hälft, Kenneth, bli tokig! Sen ska vi få sova hos Sagas "moster Tekla", tyvärr kommer jag inte ihåg just nu vad Teklas matte heter?? Återkommer på söndag kväll hur lydnad och utställning gått, kul ska det i varje fall bli, trots Sagas avsaknad av päls och mina taskiga tävlingsnerver! Min fina Saga


Sök och upplet

Mår betydligt bättre idag, huvudvärken är snart helt borta, skööönt! Har blivit en del sängliggande ändå, men snart är jag som NY! Skogspromenad i vanlig ordning, men sen kände jag på eftermiddagen att det måste hända nåt idag. Packade ihop ryggsäcken med snitslar och prylar till upplet. Följde inte alls nåt regelverk angående rutans storlek utan såg det enbart som en aktivitet för en hund som börjat ledsna på sin tråkiga matte. Cainterriern Sigge va också med. Första gången la jag ut 2 saker på djupet av rutan. Saga är supertaggad när nosen ska få arbeta så hon fullkomligt flög ut för att leta, inga problem med att hitta sakerna. Prövade också med att lägga ut 3 saker, 2 på djupet och en i mitten. När vi gjort detta tidigare har det varit svårt att få ut henne att hämta den 3:e saken. Tydligen är det "bra" att va lite uttråkad för nu var det inga bekymmer att hitta även den 3:e. Med Sigge fick vi starta från början, han fatta galoppen snabbt och var hur pigg som helst på att leta. Efter detta gick vi en kort sväng och tyckte att vi kunde turas om och gömma oss lite, inget regelverk här heller utan hur amatörmässigt som helst. Jag hade med mej min comradio, vilket är ganska bra när man roar sej med lite sök. Man kan sticka iväg och gömma sej ganska långt och klurigt utan att känna stress att den andre ska tro att man är färdig och släppa hunden för tidigt. Vi turades om att gömma oss några gånger. Hade med mej kameran för att få lite bra bilder, men det är inte så lätt på en hund som fullkomligt flyger iväg. På nåt kort var det bara en svans, på nästa ett öra osv. Ni får istället hålla till godo i höstmörkret med lite bilder på Saga som valp från sommaren 08. Så liten och helt ljuvlig Tänk va världen är spännande för en valp


Inget särskilt

Idag har också varit en slapp dag. Kroppen vill inte riktigt lyda när man har en inflammation i kroppen.
Började dagen med en skön skogspromenad, där Saga och Sigge röjde runt i vanlig ordning. De är båda väldigt förtjusta i att plocka blåbär, och som tur är finns det några få kvar. Sen har det mest varit sängen som gällt för mej idag också. Detta tyckte Saga var i tråkigaste laget så vi har tränat kryp en del inne. Det gäller ju att få till det eftersom det momentet ingår i lägre klass. Svårigheten här tycker jag är att inte baken ska höjas för mycket. Det gäller att va konsekvent i belöningen här. Som tur är kopplar Saga snabbt vad som ger belöning. En annan svårighet är att inte gå för fort fram. Sen har vi tränat lite "cirkuskonster" också, dels för att det är kul, men också för att detta tröttar ut henne mentalt. Jag kan riktigt se hur hon tänker varför blev det klick och belönig där, men inte här. Hon var betydligt nöjdare efter att fått hjärngympat lite. Söta Sigge! Här letas det blåbär Blir det bra så här?


Bihåleinflammation

Idag har varit en TRÅKIG dag. Ingen lär väl ha missat regnet som vräkte ner under förmiddagen? Själv har jag inte gjort nåt! Har bihåleinflammation och världens huvudvärk, har haft värk i över en vecka och var hos doktorn igår som konstatera att det var så. Känns inte så vidare inspirerande att arbeta i en stor barngrupp med värk längre. Även Saga har haft en slö dag, förutom en skogspromenad i hällregn tillsammans med kompisen Sigge. Det är så himla skönt med Saga, att lika väl som hon kan jobba intensivt och fokuserat så har hon en fungerande "avknapp". Hon har legat bredvid matte i sängen och myst mest hela dan. Är jag inte bättre imorgon får jag ordna lite hjärngympa inomhus åt henne, nåt måste ju ändå hända om man är en aussie!


                                                         En mycket go och avslappnad SagaSkönhetsvård

Ikväll var Tezze här och snyggade till Saga.Det är meningen att vi,jag och Anki, ska åka till Lund i helgen och vara med på utställning och lydnad. Man kan väl inte påstå att det är rätt period att delta på utstänning nu för Saga fäller nåt helt otroligt!! Vi kanske passar bättre in bland nakenhundarna? Tezze gjorde, som vanligt, sitt bästa med det håret som finns kvar.

PS. agilityn gick mycket bättre när inte jag var med. Saga är helt avslappnad i Tezzes händer före..... och efter.....


Agility

Agility

Idag var det dags för agility. Det är min dotter Sanne som håller på med detta. Hon har bara börjat lite smått med Saga. Innan höll hon på med agility med vår dansk-svenska gårdshund Lukas. Saga gillar när det är fart, däremot är hon väldigt "mammig" vilket gör det lite svårare för Sanne. Det är inte så himla kul med en hund som lämnar planen, bara för att kolla in vad morsan gör! Efter några försök förstod Sanne att något med den långa tunneln hade skrämt henne, så det var bara att backa tillbaka så att den inte var läskig längre. Imorgon är det dags för ny agilityträning, men då får inte jag följa med! 

         


Saga överbevisas att tunneln är ofarlig


Första inlägget

Den här bloggen kommer att handla om mej och min aussie Saga. Saga är snart 2 1/2 år och hon kommer från Kenneln Arelidsaussie. Egentligen är jag ingen bloggare, men efter påtryckningar från min uppfödare, och vän, Anki blev det ändå en blogg till slut. Med Saga tränar jag lydnad och olika former av nosarbete. Hon älskar allt arbete där hon får jobba med sin nos. Förra sommaren tog hon championat i viltspår. Tanken är också att vi ska arbeta med bruks. I somras klarade hon appellen/spår, så nu är vi uppflyttade till lägre. Vi har även ett 1:a pris i lkl 1, men mina taskiga tävlingsnerver förstör mycket där, tyvärr!! Fast det är ju bara att kämpa vidare...


Här är vi på fjällvandringEn bild på lydnadsgruppen från Aussielägret 2010


RSS 2.0