Mera spår...

I helgen har det varit en hel del träning, framförallt med spår. Två ganska långa spår blev det. I lördags la jag det, medan Saga sitter inne framför altandörren och skriker av upphetsning(enligt Sanne). Hon blir helt tokig när hon vet att det är spår på gång, så himla kul när hon är så motiverad o taggad! I söndags fick husse vara spårläggare, löste han galant, var ju lite tveksam till hans förmåga först... Hon var mer lugn o fokuserad när det inte vara mitt spår hon skulle lösa. Även detta klarade den lilla damen galant, lite problem med slutapporten, men det löste hon till slut. VARFÖR är det inte lika problemfritt med lydnaden??? Säkert för att jag tycker att den biten är betydligt tråkigare, men nu ska jag inte slarva, utan försöka få till den biten också! I söndags kväll var vi på kurs hos Mette och tränade lydnad. Rena lyxen, för vi var bara tre där! Hann därför få mer tid, vilket kändes bra. Vi tragglade fotposition, pust.... och framförgående. Här tränas kryp...

 

 ingen träning utan lek


Bara jobba...

Känns som om man aldrig tränar hund... Precis som när man har småbarn, ständigt dåligt samvete. För tillfället får träningen fokuseras till helgerna. Vardagarna får innehålla långpromenader och kortare träningspass inne. Som tur är har Sanne sportlov, så det blir flera rejäla promenader dagligen. Själv känns det som om man sover och jobbar, inte särskilt stimulerande. Har börjat kolla runt på lite stugor till sommaren, för fjällvandring måste det bli. Har man inte prövat det så har man missat nåt, helt fantastiskt! Puss på dej!


SPÅR

Äntligen har vi spårat!!! Trodde först inte det skulle bli av efter fredagens snöande. Däremot så blev det inte på landet, eftersom vi fick hålla oss hemma. Kenneth fick besök av en kompis som han gick på gitarrskola med i Los Angeles. Tänkte att jag skulle få öva min engelska, men han bor i Stockholm sen flera år tillbaka och pratar utmärkt svenska, så det sket sej, som man säger.. För att återgå till spåret så tänkte jag att eftersom vi inte gjort detta sen början på november så får det bli ett ganska kort spår. Det blev kanske ca 400m, däremot så var det inte så lätt. Efter att ha börjat i blandad skogsterräng så korsade vi en stor äng där områdets alla hundar rastas och leker, och avslutningsvis vidare in i skogen igen. När Saga fick se spårselen och linan studsade hon av glädje! Hon var så taggad att det var svårt att få på henne selen. Jag hade lagt ganska tätt med pinnar av varierad längd och tjocklek. Hon dammsög spåret!!! Missade inte en pinne, och att spåret korsade ängen bekom henne inte det minsta. Tänk om lydnaden kunde flyta på lika fantastiskt som hennes spårarbete... En mycket fokuserad SagaHär var det en pinneKan man få en godis i byte mot pinnen kanske?Över ängen där alla hundar leker, men vem bryr sej?Lite bus o lek efter en lyckad spårning!


Nostalgi

Kan inte bli annat än nostalgisk när man ser på dessa bilder... Blir nästan sugen på en liten goding till... En hel värld att upptäcka

 

 Mina älsklingar!


Måndag igen....

Varför går helgerna så himla fort? Känns som om man inte hinner göra något av vad man planerade. En positiv sak när jag promenerade i skogen i helgen var att det faktiskt är en del barmark, så nu är det bara ut och lägga spår. Tänkte göra detta nu till helgen på landet. Får hoppas att snön försvunnit lika mycket där. Igår var det Mettekurs igen. Har bestämt att kvarstående gånger bara fokusera på de momenten som är i Lägre klass inom brukset. Det är ju det som jag tycker är roligast. Så igår blev det linförighet. Måste tänka på att INTE titta på Saga, utan att hon ska fokusera på mej. Sen måste jag tänka på kroppshållning och tempo. Efter det ville jag ha hjälp med inkallningen. Saga har ju börjat smyga fram i väntan på att jag ska ropa stanna. Gjorde vissa övningar för att få tillbaka farten. Har nu en del verktyg som jag kan jobba vidare med. Tränade även på framförgåendet. Det har blivit bättre och där är det bara att jobba vidare. Slutligen hade vi platsliggning. Fungerade alldeles utmärkt!


                                                   Mette håller Saga för en inkallningsövning


Vill ha vår!!!

Va jag längtar efter att slippa glida runt på is!!! Har broddar, men tycker det är jobbigt ändå. Vill verkligen att våren ska komma!! Vill ha barmark så att man kan sätta igång att spåra igen och träna på upplet. Tycker man är jä.... begränsad. Visst kan man träna inomhus i ridhus och så, men jag vill att det ska va enkelt!! Efter jobbet är man inte så himla alert och då vill jag bara kunna gå ut och träna i närheten. Va gnällig jag låter... På söndag är det dags för Mettekurs igen. Tror jag ska fortsätta att fokusera på krypet, hoppet och ev fritt följ, får se va det blir. Nu är det snart bara en månad kvar till Cruft. Var inne och kolla på alla försäljare som är där. Om jag förstått det hela rätt så är det i fem hallar! Det finns alltså MASSOR att bränna pengar på där. Hoppas att Anki är mer ekonomisk än vad jag är så att hon kan bromsa en lite. Lek med mej då!!!


RSS 2.0