Träning i Kallebäck

Idag var jag o Saga, Therese o Makea, Jojje, Linda o Milou och Anette o Falcon(Har så svårt för namn, men jag tror att hon och hennes hund hette så) i Kallebäck och tränade. Fantastiskt väder hade vi, fast planen var lite isig, men inte värre än att det gick att va där. Vi körde rutan, går hyfsat framåt, ska försöka att inte stressa fram något. Har en tendens att alltid ha för bråttom. Inkallning med ställande va rena katastrofen! Har aldrig sett henne smyyyyga så lååångsamt, väntade bara på att jag skulle säga stanna. Blir att träna släta inkallningar för att få upp farten. Krypet gick helt okey och även fjärren. Passade också på att göra plats och sittande i grupp. Hon låg snällt kvar och undrade vad matte höll på med när jag försökte gömma mej bakom en snödriva. Lite bilder följer från dagens träning... Bra här, eller?

 

 Här tränas metallapporten

 

 sötnos...

 


Ingen träning utan fika!duktiga hundar!!


vardag

Inget särskilt under den här veckan heller, bara jobb och min mattekurs på Högskolan i Skövde. Tur att Saga har Sanne som ALLTID ställer upp med långpromenader. Sen är min mamma här två dagar i veckan och hjälper till med Saga. Henne har Saga full koll på. Hon visar väldigt tydligt vad hon vill och då är det bara för mormor att ställa upp, och det gör hon så gärna! Förhoppningsvis blir det lite träning tillsammans med andra entusiaster till helgen. Får lyda Mettes råd och träna sånt som kräver extra ögon när man är några. Härligt med lite grönt

 

 

 fast det dröjer nog innan allt är borta...


Träning

Äntligen känns det som om man är på gång lite igen. Träningen i Kallebäck blev tyvärr inställd, alldeles för isig plan. Däremot var det ju Mettes kurs. Kändes som om många,inklusive mej själv, var lite "ringrostiga" efter det långa uppehållet. Själv tränade jag kryp, tunga apporten och hoppet. Trodde vi kommit längre i krypet än vad vi hade. Fick kritik angående var jag belönar, så det är bara att backa tillbaka. Mette pratade om hur viktigt det är att ALLTID träna tillsammans med någon, eftersom man själv inte kan se allt. Då är det bättre att strunta i träning om man bara kör själv. Det ska va kvalite och inte kvantitet. Hon har väl rätt, men det är inte alltid så lätt att få ihop träning under vinterhalvåret, eller också är jag kanske lat? Den tunga apporten har vi bara introducerat, men det var inga problem med viljan att hämta den. Hoppet är sådär... Nu tvekar hon i allafall inte, utan vill gärna hoppa, även när det är från mej. Undrar om det är köttbullarna som drar? Tur att man har en hund som gör sitt yttersta när det finns belöning! Som sagt var det är bara att kämpa på. Pratade några om att försöka sätta ihop nån grupp som kan hjälpa varandra i träningen. Hade varit kul, men det får gärna bli lite bättre underlag först. Här tränar Anki o Vilda fritt följ

 

 och jag o Saga kryp

 

 och ännu mera kryp...


Äntligen fredag

Fredagen är veckans bästa dag, och framförallt om man har en tung vecka bakom sej... Har varit en rörig vecka på jobbet, men nu är det som sagt fredag!!! Ännu bättre är att jag är helt ikapp med matten. Ska på ny föreläsning på torsdag o fredag, känns bra att inte ligga efter, eftersom det blir nya "roliga" uppgifter då. Nåt annat som är positivt är att man faktiskt kan se barmark på vissa ställen. Det är ju fortfarande livsfarligt att gå, men hoppet tänds ju ändå om att det faktiskt ska bli en vår, även om det dröjer. Saga har för tillfället ett väldigt tråkigt hundliv, har helt enkelt inte orkat eller haft lust att företa mej något alls. Som tur är har Tezze frågat om vi ska med och träna till helgen. Tur att nån ger en knuff så att det händer nåt. Sen är det äntligen dags för Mettes kurs på söndag. Känns som om juluppehållet varat i evigheter!!


Äntligen lite barmark!


Nåt ätbart här?


Ouppfostrad


Massage

Idag var Helene Gustavsson, www.alternativdjurhalsa.se  hemma hos oss och gav Saga massage.Hade bestämt att det kunde vara skönt för henne efter alla strapatser i olika underlag. Ibland har jag stått med andan i halsen när jag sett henne fara fram som en dåre på bl a is, framförallt när hon tvärnitar och man tittar oroligt för att se om alla ben sitter kvar. Saga tyckte det var väldigt skönt. Hon "visade" var det var skönt och var Helene skulle ta det lite försiktigare. Helene tyckte det var lätt att behandla Saga eftersom hon bjöd till och visade så tydligt. Hon var bara lite stel i höger bakben, vilket Helene trodde kunde bero på bl a vinterns varierande underlag. Jag fick också lära mej hur jag själv kunde göra lättare massage och stretching. Kul att få lära sej lite sånt också.


Tråkigt!!!

Tycker att det mesta är tråkigt nu, vill ha vår! Det får gärna vara vinter, fast då ska det vara kallt och klart. Här har det regnat, snöat, regnat.... Avskyr att trampa runt i sån sörja!!! Saga kan knappt förflytta sig på vissa ställen, sjunker ner i snön så hon knappt syns, för att i nästa stund halka runt. Hon kan nog behöva lite välgörande massage efter alla underlag hon farit fram i. Ska inte bara gnälla utan är lite stolt över mej själv som fick tummen ur och satt och skrev observationsrapporter om matte i fem timmar igår! Äntligen klar med den uppgiften. Ska bli kul att träningen med Mette kommer igång nästa söndag också. Krypet går riktigt bra nu och det är bara att träna vidare med det som går nu, när man blir så begränsad av vädret. Skulle så gärna vilja spåra, men det får vänta tills snön försvunnit något.


Så myckeeeet snö överallt!


Bara lite bilder

                  Bara lite bilder från en skogspromenad där Sanne är ute med Saga och fotograferarVardag igen...

Jaha, är väl bara att acceptera att nu börjar vardagen igen. Har ju inga större problem med att vara ledig precis... Får försöka tänka positivt, att man går mot ljusare tider och att det om några månader faktiskt är vår. Det tråkigaste nu är att det är nästan hopplöst att träna ute. Marken är ju täckt av is, livsfarligt!!! Träningen blir ganska begränsad inne, får försöka hitta på lite olika former av hjärngympa för den lilla damen. Om två veckor fortsätter ju Mettes kurs inomhus och sen har jag ett roligt läger att se fram emot. Jag och Anki har anmält oss till Ystads brukshundklubbs sommarläger. Under en vecka ska vi träna lydnad/spår och upplet mellan kl 8-16 dagligen. Lär vara trötta hundar och mattar efter den veckan, fast förhoppningsvis väldigt nöjda. Man behöver lite "morötter" den här tiden på året.


Bus i snön
Saga o husseJag o Saga


My Dog

Har idag trotsat vädret och varit på My Dog. Ingen trevlig start på dagen med inställda bussar, fick börja med att pulsa i snö för att ta mej till busshållplatsen nedanför backen. Där dröjde det innan det kom nån buss, vägarna var verkligen oframkomliga. Prick kl 9 är jag på plats för att se alla fina aussie. Sagas lillasyster Älva var med i juniorklassen. Tyvärr tyckte hon nog att det var för stressigt där, så domaren hade problem med att bedöma henne. Det blev ett gult band pga detta. Lite snålt kan jag tycka, ett blått borde hon allt ha fått. Sen är hon precis som Saga och Vilda sen i sin utveckling, hon behöver växa till sej lite. Några som det gick betydligt bättre för var Pernillas fina hundar Nemo och Harri, eller ska det va Harry? Nemo kom etta bland hanarna och Harri tvåa. Det blev CACIB och reservCACIB. GRATTIS!!! Så himla kul att se matte så glad. Givetvis var Tezze med och visade och hon är så proffsig på detta. Blev naturligtvis en del shopping också, fast jag kunde hålla mej lite, har ju Cruft att se fram emot om två månader.
Försökte ta lite kort också, men det blev så dålig kvalite med min kamera. Lägger ut två bilder på Klara med lilla Älva.
Nyårshelgen

Är hemma igen efter tre härliga dagar på landet. Vädret har varit underbart, kallt och strålande sol. Har varit ute så mycket vi har orkat med Saga. Det har blivit ispromenader, tycker egentligen att det är väldigt läskigt att gå på is, men efter att blivit övertygad att isen var ca 30 cm vågade även jag mej ut. Härligt att se Saga springa helt obehindrad av djup snö. Saga har även träffat syster Vilda. Hon har varit sjuk, men varit helt symtomfri i flera dagar så det var skoj att se när de träffades. Det märks att de är syskon, ena stunden tror man att de ska ha ihjäl varandra för att sekunden efter bara leka. Båda är fortfarande mycket barnsliga, märks att de är sena och bara har löpt en gång...
På nyårsafton var vi hemma hos Jens och Anki. Hans och Josefin, med dottern Hera var också med. Vi åt fantastiskt gott, spelade spel och "lekte". Saga fick vara själv hemma eftersom Siri och Demi fortfarande inte är helt okey. Blev därför inte så sent eftersom jag är en stor mes när det gäller Saga. Kul var det och trevligt hade vi i alla fall.
Nu ska jag vara ledig en vecka till. Får försöka göra klart en matteuppgift och på torsdag tänkte jag gå på My Dog, alltid kul att se alla fina hundar och att shoppa lite onödig skit.


Saga och husse busar på isen


Syster Vilda


Jag och Saga på ispromenad

Häftigt med all is under brygganVem vinner pinnen?


                                       


RSS 2.0