Hundåret 2010

Ska försöka ge mej på att summera hundåret 2010... Hur gick det med mina förväntningar egentligen? Jag hade som mål att klara appellen och det gjorde vi ju. Sen ville jag få ihop till LP1, där sprack det. Det beror på att jag la ner det. Tänker på Marie i Skåne, Sagas moster Teklas matte, som undra va tusan det var som hände med mej när jag gick in på tävlingsplan, såg ut som om jag hade hur tråkigt som helst. Sanningen är den att det tyckte jag att det var också, var så himla trött och uttråkad av att traggla ettans moment. Bestämde mej då att gå vidare med 2an, träningen blev genast hur kul som helst igen! Saga har även fått en 1a i öppen klass på utställning, kul eftersom hon inte är en "utställningsaussie". Exteriörbeskrivningen gick också utmärkt, med undantag för lite för dåligt vinklade bakben, fast det visste jag ju. Vi har också varit med på en del roliga kurser både på min klubb och för Mette Klavenes. En bevakningskurs fick vi vara med på under en helg med klubben, och det roliga rikslägret med Aussieklubben är ett mycket trevligt minne. Jag är ju ingen tävlingsmänniska egentligen så det är väl inte enbart prestationer man ska minnas, eller? Det har varit fantastiskt kul allt man gör med andra hundmänniskor, tränar, spårar, upplet mm. Tyvärr så var 2010 ett mycket sorgset år också, min underbara Lukas fick tas bort. Jag gråter fortfarande när jag tänker på denna mycket speciella hund som var så älskad av oss, men som hade såna enorma rädslor att han inte kunde hantera vardagen utan blev mycket aggressiv. Jag är så lycklig över att ha Saga som inte bär på dessa bekymmer. Givetvis är hon inte felfri, men hon är hanterbar och hennes enorma nyfikenhet tar alltid över om hon blir orolig för något.
Hoppas nu att alla får en kul nyårsafton, själv ska jag tillbringa den på landet med goda vänner.

GOTT NYTT ÅR!  Finaste Lukas
Söta Saga


Julen över

Ja den är väl inte riktikt över, men så gott som. Det är väl en himla tur att man har hund så att man måste röra på sej mellan all julmat och godis. Är så himla skönt att komma ut och få syre emellenåt. Jag hade tydligen varit ganska snäll, för jag fick en del av Tomten. Fick bl a en del pund som jag ska ha när jag och Anki åker till Cruft i mars, där lär man ju bränna ett och annat pund... Saga hade också varit snäll för hon fick älgburgare och Markies av Tomten. Ska nu försöka ta mej i kragen i mellandagarna och skriva klart lite observationsrapporter som hör till min mattekurs. Låter väl himla kul?? Saga ska också få mer upmärksamhet beträffande träning..


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!

Äntligen jullov!!! Terminen är äntligen slut och jag ska vara ledig till den 7 januari!!! Ska bli så himla skönt att bara vara. På onsdag ska de sista julklapparna och maten inhandlas, sen ska jag bara njuta.
Hoppas nu att ALLA får en riktigt härlig jul!


Vinterbilder

Här händer inget särskilt, försöker överleva den fruktansvärda halkan. Lägger ut lite bilder på en glad och bekymmerslös Saga.


Träning

I söndags var det dags för träning med Mette igen. Vi tränade plats, kryp, rutan, inkallning med ställande och fotposition. Som vanligt blir man väldigt inspirerad av henne, trots att man inser att man gör en hel del tokigt som t ex belöning. Det vet man ju att det är viktigt vad och var man belönar, men ändå blir det galet emellanåt... Fick många tips och råd på träning framöver, så det är bara att sätta igång!
Har även fått tummen ur och köpt de första julklapparna, så nu är jag på g. Dessutom ska vi få ny soffa och bord imorgon. Ska bli kul med nåt nytt och fräscht.
Kan ju även tillägga att kameran var med på träningen, men att den låg kvar i fickan hela tiden, så några bilder blir det tyvärr inte.

Vilket väder!!!

Just nu är det helt fantastiskt att vara ute, älskar det här vädret!!! Synd bara att man inte är någon mästerfotograf och/eller har en bättre kamera. Alla kort man tar där Saga far fram som ett yrväder blir bara en suddig massa, synd... Blir tråkigt i längden med alla foton som är "stilla". Får ta med mej Kenneth ut i helgen, han är betydligt proffsigare än mej! På söndag är det dags för Mettes kurs igen, ska bli kul!
Inget särskilt

Har nu kommit hem från en facklig kurs på Hönö. Kursen var under tisdagen och onsdagen så det blev hotellvistelse. Känns som om jag bara har ätit en MASSA gott. På tisdagen blev vi bjudna till Tullhuset på kvällen för att äta julbord som bestod av havets läckerheter. Har aldrig ätit ett godare julbord!!! Bara en massa läckerheter av olika sorters fisk, skaldjur, pajer, gratänger mm mm. Givetvis fanns det också ett bord fullproppat av efterrätter. Det bästa med att sova på hotell är nog ändå hotellfrukosten, skulle gärna vakna till de valmöjligheterna varje morgon. Det är en konstig känsla när man sover borta och inte har någon hund att ta hänsyn till, skönt att slippa ansvar för två dygn, men jag skulle aldrig klara att ha det så nån längre tid. Givetvis ringde jag hem för att försäkra mej om att hon fick mat, motion och uppmärksamhet. Kunde istället ligga på hotellrummet när kursen var slut och läsa tidningar. Canis, Brukshunden och Aussieklubbens tidning fanns med. Tycker att Canis har mycket bra reportage och goda idéer för träning.
Bloggtorka

Jaha, vad ska man skriva om?? Händer inte så särskilt mycket precis... Däremot skulle jag önska att det gjorde det, för det finns en del att göra, både på hundfronten och privat innan jul. Har inte köpt en enda julklapp ännu, och vet inte när jag ska få tid till det heller, fast det löser sej ju alltid på ett eller annat sätt. Vädret är ju helt fantastiskt, men det begränsar träningen en del, får bli mest inomhus. Saga är på gång att löpa, trodde det skulle satt igång för flera veckor sen. Hoppas att hon håller sej en vecka till så att vi slipper missa Mettes kurs nästa söndag. Lägger ut lite bilder på min fina Saga från våran skogspromenad nu på morgonen.


RSS 2.0